Zomerweer nog hele week met verlof: ook in eerste week augustus zwaarbewolkt

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Ook in de eerste week van augustus blijft het zwaarbewolkt en nat, bij temperaturen die te fris voor de tijd van het jaar zijn. Dat meldt het KMI maandagmiddag.

Bron: BELGA

Maandagnamiddag blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met nog enkele buien of perioden van regen. In het zuidoosten van het land kan daar ook een donderslag bijzitten. De maxima schommelen tussen 15 en 21 graden. Maandagavond blijft de kans op een bui bestaan, behalve voor het noorden van Oost- en West-Vlaanderen en een groot gedeelte van de provincie Antwerpen. Minima rond 8 tot 14 graden.

Dinsdag opnieuw perioden van regen of buien, met lokaal kans op onweer. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden. Naar de avond en nacht toe neemt de kans op neerslag af.

Woensdag wordt zwaarbewolkt, maar droger. Enkel in de regio’s nabij de Nederlandse grens zouden er intensere buien kunnen vallen. De maxima halen maar net 20 graden.

Donderdag laat de zon zich aanvankelijk zien, maar in de loop van de namiddag zorgt een Atlantische regenzone voor buien. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden.

Vrijdag wordt zwaarbewolkt met af en toe regen bij maxima rond 20 graden. Ook tijdens het weekend en begin volgende week verandert het weerbeeld amper, al zou de kans op een bui maandag wel afnemen.

Nu in het nieuws