Ivago hield grote kuis en verkocht vier oude huisvuilwagens

 

 ©  fvv

Gent/Destelbergen -

Ivago hield vorige week zelf grote kuis en verkocht enkele oude huisvuilwagens en een hoop ander materiaal. Prijzen gaan tot wel 20.000 euro en iedereen mocht bieden.

Fien Lakiere

De huisvuilwagens van afvalintercommunale Ivago gaan gemiddeld zo’n tien à twaalf jaar mee. Daarna biedt Ivago ze te koop aan. Vorige week werden op die manier vier afgedankte voertuigen verkocht. Iedereen mocht bieden, maar ze zijn verkocht aan gespecialiseerde bedrijven.

De kans dat je de vuilniswagens nog ergens zult ziet rijden, is klein. “Meestal zijn het gespecialiseerde firma’s die interesse hebben in voertuigen om de wisselstukken te kunnen gebruiken”, zegt woordvoerder Sandra Deneef. “Ze worden zelden nog in zijn geheel gebruikt.”

Twintigduizend euro

Wie graag opvalt op de weg of een vuilniskar wil ombouwen tot caravan, kan in principe ook een bod doen. Voor een oude huisvuilwagen of containertruck betaal je al snel zo’n 5.000 tot zelfs 20.000 euro. Alle wagens van deze verkoop zijn wel de deur uit, maar er komen nog kansen.

Ivago heeft immers meer dan 190 voertuigen, van grote ophaalwagens en veegmachines tot elektrische personenwagens, die niet onbeperkt meegaan. Het materiaal, onder andere containers en paletten, is nog niet allemaal verkocht.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent