Imke Vervaet (200 meter) en Elise Vanderelst (1.500 meter) stoten door naar halve finales op de Olympische Spelen: “Was niet evident”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Elise Vanderelst heeft zich maandag op de Olympische Spelen in Tokio voor de halve finales van de 1.500 meter geplaatst. De Europese indoorkampioene werd in haar reeks pas negende, maar haar tijd, 4:05.63, volstond wel om door te gaan.

De top zes van elke reeks en de snelste zes daarbuiten plaatsten zich voor de halve finales. Die worden woensdag (12u00 Belgische tijd) gelopen. Vanderelst liep de 23e tijd van de 24 halvefinalisten.

Persoonlijk record

Ook Imke Vervaet kwam afgelopen nacht in actie in Tokio. Onze landgenote plaatste zich knap met de beste verliezende tijd voor de halve finales van de 200 meter. Ze werd in haar reeks vierde in 23”05, een persoonlijk record. “Ik wist dat het kantje boord ging zijn” reageert Vervaet. “Ik ben heel blij dat ik straks opnieuw mag lopen. Normaal ben ik ‘s avonds sneller dan ‘s ochtends. Ik hoop onder de 23 seconden te duiken.”

“Ik wou absoluut de eerste ronde overleven”; gaat Vervaet verder. “Evident was dat niet. Ik had verwacht sneller te moeten lossen, maar in de bocht liep ik nog naast Elaine Thompson, dus dat zat wel snor. Heel het seizoen liep ik constant rond de 23”30, maar ik voelde dat ik sneller kon. Nu kwam het er ook uit. Hopelijk ben ik voor de halve finales goed gerecupereerd en kan ik mijn hoofd leegmaken. Het is weer een nieuwe wedstrijd en ik wil opnieuw een goede tijd lopen.”

Imke Vervaet. 

Imke Vervaet. ©  BELGA

Elise Vanderelst. 

Elise Vanderelst. ©  BELGA

Gerelateerd