Marijn Devalck nu al in kerstsfeer met Belle Perez en Tine Embrechts: “Het kan nog gekker trouwens”

Kerstmis in augustus voor Marijn Devalck. ©  rr

De zomer moet eigenlijk nog beginnen, maar Marijn Devalck verkeerde maandag al in kerststemming. Voor De kerstshow, waarmee hij samen met Tine Embrechts, Belle Perez en Udo langs de theaters zal toeren, werd alvast een fotoshoot georganiseerd.

Kerstmis zonder kerstshow, het is als een spar zonder ballen. En dus zet Stijn Kolacny met zijn Scaletta-kinderkoor een nieuwe kerstshow op die vanaf 10 december 2021 heel Vlaanderen zal aandoen. De familievoorstelling pakt uit met grote namen zoals Belle Perez en Udo, die voor de muzikale invulling zullen zorgen, en Marijn Devalck en Tine Embrechts, van wie het publiek een portie comic relief mag verwachten. “Ik speelde nog nooit samen met Tine”, zegt Devalck (70), “maar ik weet nu al dat het top wordt. Tine is gewoon een leutige vrouw. Dat merkte ik maandag al tijdens de fotoshoot. Zij was meteen de gangmaker van het gezelschap.”

Het hele gezelschap, inclusief de kinderen van het Scaletta-koor. ©  rr

Een beetje vreemd om je in deze tijd van het jaar in jinglebells-sferen te begeven was het wel, geeft Devalck toe. “Maar daar is een mens nu eenmaal acteur voor. Het kan nog gekker trouwens. Ik draaide in 1978 de film Er was eens in december. Die ging over een bouwvakker en zijn vrouw die met Kerstmis een kindje krijgen in een rijkswachtcombi. De opnamen maakten we toen in pelsen jassen onder de hete augustuszon.”

Hoe het programma van De kerstshow er precies uit zal zien, kan Devalck nog niet zeggen, maar hij onderstreept wel dat zowel hij als Tine ook muzikaal aan de slag gaan. “Samen met de engelenstemmen van het Scaletta-koor dat tenslotte een soort kweekvijver is voor het grote Scala.”

De kerstshow van 2021 wordt meteen de opvolger van de kerstspecial die vorig jaar op Eén en enkele regionale zenders werd uitgezonden. Toen met Gene Thomas, Free Souffriau, Udo en Dana Winner, konden de voorstellingen wegens corona niet live in de theaters plaatsvinden.

LEES OOK. Marijn Devalck geniet van de stilte op amper twee kilometer van zijn deur: “Als men je hier blind dropt, denk je dat je in de echte Ardennen bent”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook