EK-triomfator Giorgio Chiellini blijft twee jaar langer bij Juventus

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Giorgio Chiellini blijft ook de komende twee seizoenen speler van Juventus. De 36-jarige verdediger was sinds eind juni einde contract en zat sindsdien dus in theorie zonder club, maar de Italiaan verlengde nu toch zijn contract bij de Oude Dame.

Chiellini speelde op 11 juli nog de EK-finale, die Italië na strafschoppen won van Engeland. Nadien genoot hij van vakantie en maakte geen haast in de contractbesprekingen met Juventus. Toch leek een vertrek van de verdediger nooit echt aan de orde. Chiellini speelt als sinds 2005 voor Juventus, dat hem destijds overnam van Fiorentina. De 112-voudig Italiaans international zit intussen aan 535 officiële wedstrijden voor Juventus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Bianconeri beginnen het nieuwe seizoen in de Serie A op 22 augustus met een verplaatsing naar Udinese. In het tussenseizoen werd succescoach Massimiliano Allegri teruggehaald en hij moet de successen uit het (recente) verleden opnieuw leven inblazen. Juve won tussen 2012 en 2020 negen landstitels op rij, maar werd het voorbije seizoen pas vierde.

Aangeboden door onze partners