Ella Leyers speelt brutale presentatrice in ‘Storm Lara’

Ella Leyers speelt Lara, een charismatische maar brutale radiopresentatrice.

Ze was de afgelopen jaren sidekick in De ideale wereld en een enthousiaste quizzer in De slimste mens ter wereld. Maar over een drietal weken keert Ella Leyers terug naar fictie. Dan verschijnt Storm Lara op Streamz, waarin Leyers een enigmatische radiopresentatrice speelt die tijdens een stormachtige uitzending een verontrustend telefoontje krijgt.

Met Storm Lara voegt Streamz binnenkort een nieuwe reeks van eigen bodem toe aan haar catalogus. Slechts vier afleveringen zal die tellen, maar de gisteren geloste eerste beelden beloofden alvast een flinke portie spanning. Ella Leyers (32) speelt Lara, een charismatische maar bij momenten onmogelijke radiopresentatrice. Het wordt Leyers’ eerste fictieproject, nadat ze de voorbije jaren vooral als zichzelf opdook in programma’s en podcasts. Dit najaar zal ze trouwens ook te zien zijn in The window, een Engelstalige reeks waarin ook Lynn Van Royen, Louis Talpe, Barbara Sarafian en Jenne Decleir hun opwachting maken. Ook die reeks zal op Streamz worden aangeboden.

Maar terug naar Storm Lara. Wanneer de presentatrice op een stormachtige nacht een wanhopige beller (je herkent de stem van Anemone Valcke) aan de lijn krijgt, toont ze weinig mededogen. Ook niet wanneer de beller haar vertelt dat ze geen zin meer ziet in het leven. Voor Lara is het verhaal ten einde eens ze heeft ingehaakt. Maar terwijl het buiten harder begint te stormen, komen er nog meer vreemde telefoontjes binnen. Lara is al vaak weggekomen met haar onbezonnenheid dankzij haar charisma en energie, maar daar lijkt ze ditmaal geen beroep op te kunnen doen. “Je hebt nog nooit iets meegemaakt”, klinkt het dreigend aan de andere kant van de lijn.

Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Wouter Hendrickx (De infiltrant, Cordon) als haar collega Rafik, en Aïcha Cissé (Angel, Le fidèle). Doorheen de reeks zal je bovendien de stemmen herkennen van acteurs als Manou Kersting, Gilles De Schrijver, Dempsey Hendrickx en Jennifer Heylen. Kadir Ferati Balci, die eerder afleveringen van de VTM-reeks Amigo’sen de misdaadserie Cold courage regisseerde, kroop achter de camera

LEES OOK. Ella Leyers: “Ik ben totaal niet zwartgallig. Dat is een keuze, vind ik”

‘Storm Lara’ is vanaf 23 augustus te zien op Streamz.

Door dewo
AANGERADEN