Zo vier je een wereldrecord… niet: Britse renster is het noorden kwijt na toptijd (die amper 5 minuten bleef staan)

 

 ©  REUTERS

De Duitse baanwielrensters hebben dinsdag het wereldrecord in de ploegenachtervolging opnieuw verbeterd op de Olympische Spelen in Tokio. Ze plaatsten zich zo voor de finale, waarin Groot-Brittannië de opponent is.

Vincent Van Genechten

In Izu, op 145 km van Tokio, schakelden de Britten in de eerste halve finale de VS uit. Met een tijd van 4:06.748 scherpten ze het wereldrecord aan dat maandag al verbroken was door de Duitsers 4:07.307. Een topprestatie dus en dan wil de concentratie al eens verslappen. Katie Archibald, een van twee Britten met een futuristische helm, keek niet goed en reed tegen een van haar voorgangers aan.

 
 
 
 

Om het nog erger te maken bleef het Britse wereldrecord slechts vijf minuten op de tabellen. Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger klokten namelijk 4:06.159 in de tweede halve finale, goed voor de zege tegen Italië.

De Duitse vrouwen deden in de finale nog straffer. Met een tijd van 4:04.242 verpulverden ze namelijk opnieuw het wereldrecord. De Britten werden met een chrono van 4:10.607 tweede, terwijl de VS brons pakten.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

Gerelateerd