Nederlandse moeder opgepakt: dumpte ze zeven jaar geleden haar pasgeboren baby in container?

 

Een 31-jarige vrouw wordt ervan verdacht in 2014 haar pasgeboren baby in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer te hebben achtergelaten. De vrouw is in april in Duitsland aangehouden en staat op 17 augustus voor de rechter op verdenking van poging tot kindermoord, maakte het Openbare Ministerie dinsdag bekend.

Het kindje werd zondagochtend 26 oktober 2014 rond 04.15 uur gevonden nadat een voorbijganger in de Fritz Conijnstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer gehuil uit een ondergrondse vuilcontainer had horen komen. De politie wist het meisje met behulp van de brandweer levend uit de container te bevrijden.

Vingerafdruk

De politie is de moeder op het spoor gekomen dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby bijna zeven jaar geleden werd aangetroffen. De moeder heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Op 10 mei werd ze door Duitsland overgeleverd aan Nederland. Ze zit nu in voorlopige hechtenis. Haar zaak wordt deze maand nog niet inhoudelijk behandeld, wel komt er een inleidende zitting.

Het meisje is inmiddels 6 jaar. In haar belang is de aanhouding niet eerder naar buiten gebracht, stelt het Openbare Ministerie. Het meisje, dat geadopteerd is, maakt het goed. Haar adoptieouders zijn op de hoogte gebracht van haar moeders arrestatie.

Nu in het nieuws