Kabelwerk Eupen nog meerdere weken dicht: groot deel van 850 werknemers kunnen nog niet aan de slag

Archiefbeeld - Illustratie. 

Archiefbeeld - Illustratie. ©  BELGA

Ruim twee weken na de overstromingen die de regio teisterden, ligt kabelfabrikant Kabelwerk Eupen, de grootste particuliere werkgever in de Duitstalige Gemeenschap, nog steeds stil. Volgens Hermann Josef Bernrath, algemeen secretaris van het bedrijf dat 850 mensen in dienst heeft, zouden sommige afdelingen die minder door het stijgende water zijn getroffen, binnen enkele weken weer operationeel moeten kunnen zijn. Voor anderen zal het enkele maanden duren.

blgBron: BELGA

“Sinds de overstromingen hebben we alleen opruim- en schoonmaakwerk gedaan. Er is een enorme hoeveelheid afval en puin uit onze verschillende locaties gehaald”, zei de secretaris-generaal dinsdag. De schoonmaakacties gaan door en werknemers die niet meehelpen, zijn tijdelijk ontslagen wegens overmacht. Ook een klein deel van de medewerkers, die het contact met de klanten verzorgen en de bestellingen opvolgen, kon weer aan het werk.

“Naar schatting is vandaag 50% van het personeel werkloos”, zegt Bernrath, die geen specifieke datum gaf voor de hervatting van het werk in de verschillende afdelingen.

LEES OOK

Nu in het nieuws