Neilson Powless ziet zege in Classica beloond worden met nieuw contract bij EF Education-Nippo

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Neilson Powless heeft zijn contract EF Education-Nippo met drie seizoenen verlengd. De 24-jarige Amerikaan, die zaterdag zijn eerste profzege boekte met de Clasica San Sebastian (WorldTour), ondertekende een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen.

Powless was zaterdag in San Sebastian na 223 kilometer de snelste van een kopgroep. Hij won voor de Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) en de Deen Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick Step). Op de erelijst volgde de Amerikaan Remco Evenepoel op.

Nauwelijks enkele dagen later beloont EF Education-Nippo hem voor die prestatie met een nieuw contract. Het Amerikaanse WorldTour-team gaf de duur van het nieuwe contract van Powless niet mee, maar de renner gaf op sociale media zelf aan dat het ging om een verbintenis van drie seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Deze ploeg voelt echt als familie, de manier waarop de staf en iedereen rekening houden met het leven en welzijn van de renners”, zei de renner in een eerste reactie. “Het is altijd leuk om naar een wedstrijd te gaan, omdat ze altijd goed voor ons zorgen.”

Powless rijdt sinds vorig seizoen bij EF. Voordien zette hij zijn eerste stappen op profniveau bij Jumbo-Visma (2018-2019).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten