Ophefmakende beelden: Brusselse agent schopt man tegen hoofd

De Brusselse politie ligt onder vuur nu er een ophefmakend filmpje rondgaat op het internet. Op de beelden is te zien hoe een agent een T-shirtloze man tegen het hoofd schopt. De agenten werden zaterdag opgeroepen om in te grijpen bij nachtlawaai, maar daar liep het dus mis.

Bron: sudinfo

“De politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 5.20 uur opgeroepen voor nachtlawaai aan een café in de Zuidlaan”, bevestigt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. “Bij aankomst bleek dat er een vijftigtal personen aanwezig waren en de aanwezige patrouille vroeg bijgevolg om versterking. Bij de controles van de aanwezigen heeft een tiental personen zich agressief gedragen en werden ze vervolgens uit elkaar gedreven.” Over het filmpje dat rondgaat op het internet spreekt de politie zich niet uit. “Dat maakt deel uit van het onderzoek”, klinkt het.

Parketwoordvoerster Magali Jeumont liet nog weten dat één van de agenten op het ogenblik van het incident verschillende slagen in het aangezicht heeft gekregen en acht dagen werkonbekwaam is. “Eén persoon werd opgepakt, maar na verhoor terug vrijgelaten. Er loopt momenteel een onderzoek om de exacte omstandigheden te achterhalen.”

(tica, amg)

LEES OOK

Nu in het nieuws