Pentagon korte tijd in lockdown na steek- en schietpartij in de buurt: agent gedood

 ©  AP

In de Amerikaanse hoofdstad Washington is dinsdagnamiddag het Pentagon anderhalf uur in lockdown gegaan. Dat hebben de veiligheidsdiensten van het Amerikaanse ministerie van Defensie meegedeeld. Een politieagent zou zijn neergestoken aan het nabijgelegen busstation. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de schutter is door agenten doodgeschoten.

adm, adbBron: Guardian

“Het Pentagon rouwt om het tragische verlies van een politieagent van het Pentagon tijdens het incident van deze ochtend. Onze gedachten en gebeden zijn bij zijn familie. Meer informatie over de agent zal volgen nadat zijn naasten zijn ingelicht”, klonk het in een verklaring op Twitter.

Via het luidsprekersysteem werden de medewerkers om 10.40 uur (plaatselijke tijd) opgeroepen om in het gebouw te blijven. Er waren verscheidene schoten gehoord aan het busstation, dat net buiten het gebouw van het ministerie van Defensie is gelegen en dagelijks wordt gebruikt door duizenden medewerkers.

De lockdown werd iets na 12 uur weer opgeheven, maar de uitgangen van het metro- en busstation blijven voorlopig afgesloten.

“Het Pentagon is momenteel in lockdown vanwege een incident in het transitstation”, zo tweette de beschermingsmacht van het Amerikaanse leger. “Wij roepen het publiek op om de zone te vermijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten