De mol duikt op in ‘Het rad’, met gek verhaal over een kangoeroe: “Op enkele honderden meters van huis hoorde ik een enorme knal”

Lennart ‘de mol’ Driesen keert even terug naar tv als letterzetter in . Hij brengt bovendien een gek verhaal mee. 

Lennart ‘de mol’ Driesen keert even terug naar tv als letterzetter in . Hij brengt bovendien een gek verhaal mee. 

Hoed u voor sabotage, vanavond in Het rad. Lennart ‘de mol’ Driesen (26) duikt immers op als letterzetter. Zoals de regels het willen, brengt hij ook een opvallende anekdote mee. Iets over een aanrijding met, jawel, een kangoeroe.

Afgelopen voorjaar zorgde Lennart Driessen uit Retie in het geniep voor veel suspense en sabotage in De mol. Drie maanden nadat duidelijk werd dat hij op meesterlijke wijze de andere kandidaten om de tuin leidde, maakt hij zijn comeback op het kleine scherm.

“Het is niet dat ze mij om de haverklap bellen om iets voor televisie te doen”, zegt Lennart. “Na de finale was er eventjes een overrompeling, maar mijn oude leventje heeft zich vrij snel hernomen. Ik hengel ook niet voortdurend naar passages in de media. Maar als er iets op mijn pad komt, doe ik het met plezier. Een poos geleden had ik nog de vraag gekregen om iets te doen op Pukkelpop, maar dat is door het schrappen van het festival niet kunnen doorgaan.”

De opname van Het rad kon gelukkig wel doorgaan, al voelde Lennart wel een gezonde spanning. “Zo’n studioprogramma is iets compleet anders dan ik gewend was bij De mol. Je bent veel zelfbewuster. Maar eens de opname begon, liep het wel los.”

Kangoeroe in de greppel

Elke letterzetter brengt een leuk verhaal mee naar Het rad, een anekdote die veel mensen niet weten. Het verhaal van Lennart had niet misstaan in De mol. Vier jaar geleden reed hij in Oud-Turnhout een kangoeroe dood. “Het was nacht. Ik was vanuit Antwerpen terug naar huis aan het rijden. Ik had de auto van mijn papa geleend en beloofde hem dat ik niet zou drinken. Ik had immers de volgende dag een stage. Om halfdrie, op enkele honderden meters van huis, hoorde ik een keiharde knal. Ik schrok me een ongeluk en stapte met een klein hartje uit. Ik zag een gigantisch beest liggen. Ik dacht: is dat nu echt een kangoeroe?

De auto liep flinke averij op. Bovendien begon er iets te lekken, waardoor Lennart niet meer durfde verder te rijden. Achteraf bleek dat sproeivloeistof te zijn. De ouders van Lennart geloofden het verhaal van hun zoon eerst niet. Ze dachten dat hij elders schade had opgelopen. “Pas de volgende ochtend troffen we het bevroren kadaver van de kangoeroe in de greppel aan.”

Waar het beest vandaan kwam, was eerst niet duidelijk. Tot Lennart later in de krant las over een loslopende kangoeroe. “Twee maanden eerder was een rijke Hollander uit de buurt naar de politie gestapt om de verdwijning van zijn kangoeroe te signaleren. Maar toen hij te horen kreeg dat er ik schade door opliep, ontkende hij dat het beest van hem was. Wellicht wou hij vermijden dat hij met geld over de brug moest komen.” (lacht)(tove)

Aangeboden door onze partners

Lees ook