Ontvoerde Louis (5) uit Parijs teruggevonden in België

 

 ©  Shutterstock

Een jongen die zaterdagavondvoor de ogen van zijn grootmoeder werd ontvoerd in Parijs, is teruggevonden in ons land. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

Wat een leuke uitstap naar Parijs had moeten worden voor een grootmoeder en haar kleinzoon, draaide zaterdag rond 18 uur uit op een echte nachtmerrie. Plots doken drie mannen op, gevolgd door een grote rode auto met Duitse nummerplaat. De grootmoeder werd weggeduwd en belandde op de grond, waarna de drie mannen de vijfjarige Louis meenamen.

Meteen werd een onderzoek geopend en al snel volgde een lijst met verdachten. Bovenaan de lijst: de moeder van de vijfjarige jongen.

Nog in België

De auto werd meteen ook geseind in ons land, en nog diezelfde avond hield de politie hem tegen op een parking langs de snelweg in Hulplanche, in de buurt van Namen. De kleine Louis zat gezond en wel aan boord. “Ook de moeder van de jongen zat in de wagen, net als een man”, zegt Vincent Macq, de procureur van Namen. Het zou gaan over de vriend van de moeder. Van de twee andere mannen die de jongen ontvoerden is geen spoor. Intussen is Louis veilig en wel naar zijn vader gebracht.

De twee ontvoerders, de mama en haar vriend, zijn momenteel nog steeds in België. Er werd wel al een aanvraag ingediend om beiden naar Frankrijk over te brengen, maar eerst moet het koppel verhoord worden. Die overplaatsing zou binnen enkele dagen moeten plaatsvinden.

(lto)

Nu in het nieuws