Gratie voor Amerikaans koppel dat met geweren zwaaide tijdens Black Lives Matter-betoging

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Het koppel dat vorig jaar wereldwijd in de media kwam omdat ze met geweren zwaaiden tijdens een Black Lives Matter-betoging die aan hun villa passeerde in St-Louis, heeft gratie gekregen. Dat heeft de Republikeinse gouverneur van Missouri Michael Parson gemeld. De twee worden dus niet gestraft, maar moeten zoals afgesproken wel hun wapens afgeven.

Mark en Patricia McCloskey behoorden tot twaalf mensen die vrijdag gratie kregen. In juni pleitten de McCloskeys schuldig aan intimidatie. Daarvoor kregen ze boetes van respectievelijk 750 dollar (631 euro) en 2.000 dollar (1685 euro). Beiden stemden ermee in de wapens af te staan waarmee ze tijdens de confrontatie hadden gezwaaid.

 

 ©  REUTERS

In juni vorig jaar waren beelden van de twee opgedoken die met een pistool en een geweer aan het zwaaien waren toen een betoging tegen racisme en discriminatie in de nasleep van de dood van George Floyd, langs hun huis passeerde. De Republikeinen noemden de twee helden, de Democraten veroordeelden het machtsvertoon. Toenmalig president Donald Trump verdedigde de McCloskeys openlijk en het koppel mocht zelfs het woord nemen op de Republikeinse Conventie.

Mark McCloskey heeft ondertussen aangegeven in de politiek te willen stappen.

Het koppel kreeg het woord tijdens de Republikeinse Conventie. 

Het koppel kreeg het woord tijdens de Republikeinse Conventie. ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten