Duitsland dreigt ongevaccineerden nergens meer binnen te laten

Bondskanselier Angela Merkel Foto: EPA-EFE

Duitsland plant strenge maatregelen om de vierde coronagolf het hoofd te bieden. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter.

De maatregelen zouden er volgens het blad al vanaf half of begin september komen. Onder meer restaurantbezoeken, hotelovernachtingen, binnenevents en kappersbezoeken zouden niet meer mogelijk zijn voor wie niet gevaccineerd is, geen negatieve test kan voorleggen of geen bewijs heeft dat hij of zij is hersteld van een coronabesmetting.

Wanneer het aantal besmettingen of ziekenhuisopnames boven een bepaalde grens uitkomt, zouden niet-gevaccineerden zelfs helemaal niet meer welkom zijn in de horeca.

Volgens de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung wil het ministerie extra druk zetten op diegenen die zich niet willen laten vaccineren. Ook worden dit najaar de gratis tests geschrapt en “kunnen er weer verdere beperkingen nodig zijn” voor degenen die niet zijn ingeënt.

Volgens de laatste cijfers is in Duitsland op dit moment 52,2 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.

Volgende maand zal ook de 3G-regel algemeen gelden. Gevaccineerd, genezen of negatief getest. Zonder te voldoen aan een van de drie voorwaarden kom je niet meer binnen in de horeca of bij de kapper en andere contactberoepen. Ook sporten of evenementen binnen en grote evenementen binnen of buiten worden taboe.

LEES OOK. Gaat het mondmasker in september op de schop? “Gefaseerd afschaffen” en “mits de epidemiologische situatie het toelaat”

De Frankfurter Allgemeine Zeitung meldt voorts dat de mondmaskerplicht zeker tot de lente gehandhaafd blijft voor het openbaar vervoer en bij het winkelen.

LEES OOK. Verlinden wil kleinere feesten opnieuw “zo normaal mogelijk” laten verlopen “zonder al te veel regels, mondmaskers en afstand”

AANGERADEN