Nina Derwael terug in het land, overweldigende ontvangst op Zaventem: “Ik heb nog nooit zo veel microfoons rond mij gehad”

Nina Derwael is terug in het land. De olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers landde woensdagmiddag op Zaventem en werd verwelkomd door familie, vrienden en een hele horde fans. “Ik ga mijn medaille dicht bij mij houden, dat ik ze zeker niet verlies”.

Jens Heylen

De aankomst van Derwael was voorzien om 10u25, maar haar vlucht liep wat vertraging op. In de inkomsthal stonden ondertussen een groep fans, heel wat pers en de dichte familie de gouden medaillewinnares op te wachten. Ook Jean-Michel Saive - onze meest succesvolle tafeltennisser ooit - stond Derwael op te wachten met een boeket bloemen. “Ik heb nog nooit zo veel microfoons rond me gehad”, zegt Derwael. “Dit is heel overweldigend. Het begint meer en meer door te dringen wat ik gepresteerd heb. Ik heb ook bijzonder veel berichtjes gekregen”, aldus Derwael, in 2018 en 2019 verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Goede vlucht gehad

“Ik heb een heel goede vlucht gehad en kon goed slapen. Mijn familie heb ik wel een kleine maand niet gezien, al die emoties heb ik niet met hen kunnen delen. Ik heb hen echt wel gemist op de Spelen. Al sinds de kwalificaties wachtte ik om hen een knuffel te geven. Ik ben blij dat ik terug hier ben en kijk uit naar alles wat op me af zal komen vandaag. Maar eerst en vooral wil ik nu genieten van mijn familie en gewoon thuis zijn.”

Er wacht Derwael evenwel nog een drukke dag, want ze wordt omstreeks 19u ook nog in de bloemetjes gezet in haar thuisstad Sint-Truiden. Die huldiging kan u live op deze site volgen.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Jean-Michel Saive overhandigt Derwael een boeket bloemen. 

Jean-Michel Saive overhandigt Derwael een boeket bloemen. 

Gerelateerd