Deceuninck - Quick-Step wil Ronde van Polen opnieuw winnen: “Veel vertrouwen”

 ©  AFP

Deceuninck - Quick-Step heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Polen, die op 9 augustus van start gaat. De Belgische WorldTour-formatie hoopt de rittenkoers opnieuw te winnen na Remco Evenepoel vorig jaar.

Bron: BELGA

De Portugees Joao Almeida, die zesde eindigde in de Giro, maakt zijn rentree in de rittenkoers van 9 tot en met 13 augustus, nadat hij in juni zijn eerste profzege behaalde op het Portugees kampioenschap tijdrijden. Ook Frans kampioen Rémi Cavagna, de Colombiaan Alvaro Hodeg, die er al een etappe won, en de Belgen Tim Declercq en Stijn Steels maken deel uit van de selectie. 

“We gaan naar Polen met een sterk team en veel vertrouwen, zegt sportdirecteur Geert Van Bondt. “Alvaro heeft vorige week in Frankrijk een mooie zege geboekt en zal ook hier een paar kansen krijgen, terwijl we met Joao, Rémi en Mikkel drie jongens hebben die een rol kunnen spelen in de strijd om het algemeen klassement. Natuurlijk zullen ook Tim, Ian en Stijn belangrijk zijn voor de ploeg in deze editie, die beslist zal worden op de twee aankomsten bergop en de tijdrit op de voorlaatste dag.”

Selectie: Joao Almeida (Por), Rémi Cavagna (Fra), Tim Declercq (BEL), Ian Garrison (VSt), Alvaro Jose Hodeg Chagui (Col), Mikkel Honoré (Den), Stijn Steels (BEL)

Aangeboden door onze partners