Corona dwarsboomt plannen van Barack: Obama zet streep door omstreden verjaardagsfeest

 

 ©  AFP

Oud-president Barack Obama zegt zijn 60ste verjaardagsfeest alsnog af. Obama kreeg een hoop kritiek vanwege het festijn. Hij laat het feest zaterdag alleen voor familie en vrienden doorgaan, meldt The New York Times.

“Vanwege de opmars van de deltavariant hebben de president en zijn vrouw besloten om het evenement af te schalen en alleen familie en goede vrienden te ontvangen’’, zegt woordvoerder Hannah Hankins.

Bakken met kritiek

Obama is woensdag jarig, maar het grote feest zou zaterdag plaatsvinden op Martha’s Vineyard, een eiland voor de oostkust van de VS die als een speeltuin voor de rijken geldt. Er zouden bijna 500 gasten komen. Ook waren er 200 personeelsleden nodig.

Obama op Martha’s Vineyard 

Obama op Martha’s Vineyard ©  AP

LEES OOK. Alsof er geen coronacrisis is: Obama viert 60ste verjaardag met 475 gasten

De Republikeinen vonden het feest hypocriet voor een man die er vaak op heeft aangedrongen alle soms zeer strenge beperkende maatregelen tegen het coronavirus te volgen. Zo twittert Republikein Andy Biggs: “Stel je voor als Trump dit had gedaan, dan was de wereld te klein geweest.”

Ook een lokale cateraar maakte zich ernstige zorgen: „Dit feest is een nachtmerrie op zo’n klein eiland, vooral door het gebrek aan personeel vanwege het virus. Hoe haalt hij het zich in zijn hoofd?’’

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten