Drummer van The Offspring uit band gezet nadat hij vaccinatie weigert: “Heb een medische aandoening”

 

 ©  Getty Images

Drummer Peter Parada (48) is naar eigen zeggen uit de Amerikaanse rockband The Offspring gezet omdat hij geen coronavaccin wil. Op Instagram zegt hij daar een medische reden voor, ook geeft hij aan tegen vaccinatieverplichtingen te zijn.

adm

De drummer deelde de boodschap via Instagram. “Gezien mijn medische geschiedenis heeft mij arts geadviseerd om geen prik te nemen. Ik heb ongeveer een jaar geleden al corona gehad, het was een milde besmetting, dus ik ben er vrij zeker van dat ik het (een nieuwe besmetting red.) opnieuw aan zal kunnen.” De medische geschiedenis in kwestie: de drummer leidt naar eigen zeggen aan het Syndroom van Guillain-Barré Dat is een zeldzame neurologische auto-immuunziekte. Het is een progressieve aandoening die gepaard gaat met spierverlamming en -zwakte. De eigenlijke oorzaak van het syndroom is niet bekend, maar het wordt in verband gebracht met virale of bacteriële infecties. Er werden in het verleden al verbanden gevonden tussen vaccinaties en een verhoogde kans op Guillain-Barré. In de VS is het Syndroom in verband gebracht met het Johnson & Johnson-vaccin. Het gaat om ongeveer 100 meldingen onder de 12,5 miljoen mensen die de J&J-prik.

Naar eigen zeggen is gevaccineerd worden een “verplichting binnen de industrie” en gezien Parada niet gevaccineerd wil worden “is er beslist dat ik onveilig ben in de studio en op tour”. Nog stipt Parada aan dat hij voorstander is “keuze zonder enige verplichting. Ik vind het niet ethisch of verstandig dat zij met het meeste macht - zoals de overheid, bedrijven , organisaties, werkgevers… - dicteren welk medische procedures de machtelozen moeten ondergaan.”

De overige bandleden reageerden gaven nog geen reactie. Parada is sinds 2007 de drummer van de band.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.