Handel in aandeel Robinhood tijdelijk stilgelegd na forse koersstijging

 

 ©  REUTERS

Het aandeel van de beleggingsapp Robinhood, die vorige week nog een erg teleurstellend beursdebuut maakte op Wall Street, is woensdag even stilgelegd. Dat bericht de Amerikaanse zakenzender CNBC. Het aandeel vertoonde té veel volatiliteit: woensdag in de vroege handel koerste het op een bepaald moment 65 procent hoger.

blgBron: BELGA

Op één week werd Robinhood bijna 120 procent meer waard. Intussen is de handel in het aandeel weer hervat.

LEES OOK. Robinhood, de nachtmerrie van de makelaars trekt nu zelf naar de beurs, en dat gebeurt niet zonder controverse

Robinhood ging vorige week tegen 38 dollar per aandeel naar de beurs, wat aan de onderkant van de prijsvork was. Maar op de eerste beursdag vorige donderdag verloor het meteen 8 procent.  Sinds dinsdag is er echter een omgekeerde beweging aan de gang en wint het aandeel fors terrein.

LEES MEER. Wall Street eindigt hoger door sterke bedrijfsresultaten, maar Robinhood stelt teleur

Volgens CNBC is nog onduidelijk wat de reden is voor die koersopstoot. Maar het feit dat het aandeel in trek is bij de populaire investeerder Cathie Wood (ARK Invest) is waarschijnlijk een deel van de verklaring. Het investeringsfonds kocht de afgelopen dagen een groot belang in Robinhood.

Nu in het nieuws