Alexander Kristoff en Sven Erik Byström versterken Intermarché-Wanty-Gobert in 2022

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

Intermarché-Wanty-Gobert heeft woensdag een topaanwinst voor volgend seizoen voorgesteld. De 34-jarige Noor Alexander Kristoff maakt samen met zijn landgenoot Sven Erik Byström de overstap van UAE-Team Emirates.

Kristoff won als prof 79 koersen waaronder twee monumenten, Milaan-San Remo (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2015), een Europese titel (2017), Gent-Wevelgem (2019) en vier ritzeges in de Ronde van Frankrijk. Bij de laatste van dit kwartet veroverde hij vorig jaar in Nice eveneens de gele trui. Hij hoopt bij Intermarché-Wanty-Gobert nog twee wedstrijden van zijn lijstje af te vinken: Parijs-Roubaix en het WK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Komende winter zal aanvoelen zoals een eerste dag op school”, legde de Noor uit. “Het ontmoeten van nieuwe ploegmaten, nieuwe staff en het testen van nieuw materiaal maakt het heel spannend en zorgt voor een herboren enthousiasme. Doorheen mijn carrière bleef ik vaak trouw aan een team, maar ik voelde dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was. De structuur van Intermarché-Wanty-Gobert heeft me echt verleid. Ik zal voor het eerst in een team terecht komen waarbij de klassiekers écht prioriteit zijn. Net als mezelf leven mijn toekomstige ploegmaten voor de klassiekers en dat biedt me veel vertrouwen. Ik ben eveneens aangenaam verrast over de vooruitstrevende aanpak, vooral op gebied van materiaal. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen en om mee te werken aan de productontwikkeling van de technische partners.”

“Die nieuwe impuls kan ik wel gebruiken, want dit seizoen verliep niet echt zoals ik voor ogen had”, ging hij verder. “Bijvoorbeeld door coronarestricties die me beperkten om op trainingskamp te gaan of door tijdens de klassiekers ziekte met een mindere vorm te combineren. Ik voel dat het nu weer de goede kant op gaat en hoop dat ik er de komende maanden nog wat van kan maken. Ik wil mijn plaats tussen de beste renners ter wereld opnieuw innemen en in de klassiekers weer zoals voorheen presteren. Ik heb me altijd goed gevoeld in teams en kijk nu uit naar een mooie toekomst samen met Intermarché-Wanty-Gobert.”

Nu in het nieuws