Thibau Nys sprint nu ook in de Ronde van Namen naar de zege

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bron: BELGA

Thibau Nys (Baloise Trek Lions) heeft woensdag de eerste rit in de Ronde van Namen (2.12) op zijn naam geschreven. De achttienjarige Vlaams-Brabander was na een rit van 120 kilometer tussen Walcourt en Arbre (Profondeville) de snelste in een sprint. Hij hield landgenoten Vince Gerits (Stageco Ct) en Elias Maris (Basso Team Flanders) af en is ook de eerste leider.

Nys won vorige week ook al twee ritten in de Ronde van Vlaams-Brabant. De zoon van veldritlegende Sven Nys bereidt zich voor op het nieuwe cyclocrossseizoen.

“Ik ben heel blij met deze nieuwe overwinning”, zei Nys na afloop. “De finale van deze rit was voor sterke renners. Ik had het parcours niet verkend, maar me vooraf wel goed geïnformeerd bij verschillende renners. We moeten met het team nog beslissen of we de leiderstrui gaan verdedigen. De tijdrit van zaterdag in Spy zal sowieso te moeilijk zijn voor mij. Ik wil het dag per dag bekijken.”

De tweede rit in de Ronde van Namen voert de renners donderdag over 139 km tussen Vresse-sur-Semois en Gedinne. De Ronde van Namen eindigt zondag met een rit naar de Citadel van Namen.

LEES OOK

Nu in het nieuws