Piloten opgeschrikt boven LA: “Pas op, jetpack-man is terug”

 

 ©  Shutterstock

Bron: CNN, AP

De FBI onderzoekt een incident op LAX, de internationale luchthaven van Los Angeles. Tijdens het landen zag een piloot van een lijnvlucht wat leek op “een man met een jet pack”. Dat meldt The Los Angeles Times.

Het incident deed zich voor afgelopen woensdag. Toen een piloot de daling ingezet had, meldde hij over aan de controletoren “iets wat mogelijk lijkt op een man met een jet pack”. De ‘jetpack-man’ vloog op 1.500 meter hoogte, zo’n 24 kilometer van de luchthaven, aldus een woordvoerder van de luchthavenautoriteiten. “Uit voorzorg hebben de luchtverkeersleiders andere piloten in de buurt gewaarschuwd”, aldus een woordvoerder van de luchthaven aan de krant.

Die waarschuwing was opvallend: “Wees voorzichtig, jet pack-man is terug, laat weten als je hem ziet”, klonk het over de radio. “We hebben zitten kijken, maar voorlopig geen spoor van Iron Man”, antwoordde een piloot.

Het is dus niet de eerste keer dat ‘jet pack-man’ boven LAX gesignaleerd werd. In oktober werd hij al gespot door de piloot van een China Airlines-vlucht. Ook in augustus werd ‘jet pack-man’ twee maal gespot door piloten van American Airlines. De FBI onderzoek de meldingen, maar kon “voorlopig geen van die meldingen verifiëren”.

(adm)