Kenny De Ketele ondanks “goed gevoel” pas dertiende in omnium: “Ik hoopte stiekem op top acht”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Kenny De Ketele (36) heeft het omnium in het baanwielrennen op de dertiende plaats afgesloten. De Brit Matthew Walls gaat met het goud aan de haal. De Ketele kon zich in de puntenkoers, het laatste van de vier onderdelen van het omnium, na tien sprints (verspreid over 25 pistekilometers) niet meer in de kijker rijden. Hij scoorde geen punten meer en zakte naar de dertiende plaats (70 punten) in het eindklassement. 

De Ketele begon het omnium donderdag met een elfde plaats in de scratch (20 punten). In de tempokoers eindigde hij als zevende, wat hem 28 punten opleverde voor de totaalstand. In de afvalling liet hij zich halfweg verrassen en sprokkelde hij 22 punten.

Walls stelde in de puntenkoers zijn gouden medaille veilig en sluit het omnium met 153 punten af. De Nieuw-Zeelander Campbell Stewart volgt als tweede met 129 punten, voor de Italiaanse titelverdediger Elia Viviani (124 ptn). Zaterdag (9u55 Belgische tijd) rijdt De Ketele nog de koppelkoers met Robbe Ghys.

 

 ©  BELGA

“Ik hoopte stiekem op top acht”

“Ik koop weinig met een dertiende plaats, maar neem wel enkele goede zaken mee”, blikte De Ketele terug op het omnium. “Heel de dag voelde ik me goed, en ik recupereerde enorm goed tussen de onderdelen. Ik hoopte stiekem op een top acht, maar we nemen een goed gevoel mee naar zaterdag.”

Het ging volgens De Ketele donderdag vooral mis in de afvalling en de puntenkoers. “Ik maakte een klein foutje in de afvalkoers en lag eruit zonder dat ik het door had. En in de puntenkoers kreeg ik echt geen vrijheid.”

 

 ©  BELGA

(blg)

Gerelateerd