Ook radiopresentatrice Ann Reymen zit na stortbui in het slijk: “Ons huis ruikt als een beek”

Ann Reymen en haar dochter Pixie waren helemaal uitgeregend.

Ann Reymen en haar dochter Pixie waren helemaal uitgeregend. © if

Grimbergen -

De plaatselijke stortbui woensdag heeft ook in Grimbergen straten blank gezet. Bij radiopresentatrice Ann Reymen (44) van Radio 2 liep het water door haar huis in een wijk achter de stelplaats van De Lijn in Grimbergen. Wat achterbleef, is een modderspoor en veel schade.

Joris Herpol

“Ik ging woensdag met onze dochter Pixie met de fiets naar het vaccinatiecentrum in Wemmel”, vertelt Ann Reymen. “Ze is net twaalf jaar en moest gevaccineerd worden. Bij de terugrit werden we verrast door een hevige stortbui. We kwamen kletsnat binnen. Ik wisselde van kledij en amper een minuut later stroomde het water via de voordeur naar binnen en ging het langs achter naar buiten.”

“Onvoorstelbaar hoe snel het ging. De straat was net een rivier geworden. De beek achter ons huis was uit haar oevers getreden. Pixie snelde naar buiten en vroeg hulp. Vier buren hebben liefst drie uur lang geholpen in ons huis. Ze bouwden ook een dam buiten aan onze woning. We zijn hen ontzettend dankbaar.”

Planken zwellen

Het huis van Ann heeft geen kelder, daar is er dus geen schade, maar op de gelijkvloerse verdieping is de schade wel groot. “Na het water bleef alleen modder achter”, zegt Reymen.

“We hebben alles opgekuist, haalden de met water doordrongen inbouwkasten weg en proberen ons parket te reinigen. Maar de planken zwellen door het vocht en komen los. Tussen de spleten van de planken zit ook vieze smurrie. Ons huis ruikt nu naar de beek. Het is een stinkende muffe geur. We wonen hier tien jaar en hadden onze woning net verbouwd. Dit hebben we hier nog nooit gezien. Onvoorstelbaar.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook