Martin Laas vloert thuisrijder Kristoff in Arctic Race of Norway, Belgen kleuren rit

 

Martin Laas (BORA-hansgrohe) heeft de tweede etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Est haalde het in de sprint voor thuisrijder Alexander Kristoff. Danny van Poppel werd derde. Arne Marit (Sport Vlaanderen-Baloise) was de beste Belg op de zesde plaats. Tom Devriendt (Intermarché - Wanty-Gobert ) werd zevende. Kristoff is wel de nieuwe leider.

Etappe twee trok van het Noorse Nordkjosbotn naar het Finse Kilpisjärvi, over 177,6 kilometer doorheen het desolate Lapland. Een vlucht van vijf op de verlaten wegen dwars doorheen een indrukwekkend landschap kleurde bijna uitsluitend Belgisch: Oliver Naesen, Jimmy Janssens, Cedric Beullens en stagiair Ceriel Desal kregen het gezelschap van de Noor Fredrik Dversnes. Op de oplopende wegen in de finale toonden Janssens en Dversnes zich voorin de sterkste renners.

Even leken de twee vluchters kans te kunnen maken op de ritzege, maar op de lange, brede wegen kreeg het peloton hen aan het eind toch in het vizier. Twee kilometer voor de finish werden Janssens en de Noor weer gegrepen, en zo werd het uiteindelijk een sprint van een uitgedunde groep. Alexander Kristoff startte die van vroeg, maar werd op de streep toch nog geremonteerd door Martin Laas. De Nederlander Danny van Poppel werd derde, de Belgen Arne Marit (zesde) en Tom Devriendt (zevende) haalden de top tien.

In de stand leidt Kristoff, eenmalig in dienst van een Noorse selectie, in dezelfde tijd als zijn landgenoot Markus Hoelgaard, donderdag nog winnaar van de openingsrit. De Fransman Bryan Coquard is derde in het klassement op 0:08. Dries Van Gestel is de eerste Belg op de zevende plaats, op twaalf seconden van Kristoff.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

LEES OOK

Nu in het nieuws