Molano pakt z’n tweede ritzege in Burgos, Meeus vijfde

 

De vierde etappe in de Ronde van Burgos is een prooi geworden voor Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates). De Italiaanse sprinter haalde het voor Jon Aberasturi en Vincenzo Albanese. Onze landgenoot Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) bolde als vijfde over de meet. De Fransman Romain Bardet (Team DSM) blijft aan de leiding van het klassement.

De vierde en voorlaatste etappe van de Ronde van Burgos, tussen Roa en Aranda de Duero, was de vlakste van de week, en met zijn 148 kilometer ook één van de kortste. Zes renners vormden de traditionele vroege vlucht: Hugh Carthy, Mario Aparicio, Diego Rubio, Mikel Bizkarra, Diego Sevilla en Marton Dina. In het peloton (opgeschrikt door verschillende valpartijen) zorgden vooral UAE Team Emirates, BORA - hansgrohe en Team DSM voor de controle.

Toch slaagde thuisrenner Rubio erin te overleven tot enkele kilometers voor de finish, maar uiteindelijk werd het wel de verwachte massasprint. Jon Aberasturi leek daarin op weg naar winst, maar de 26-jarige Molano kwam op de streep zijn wiel nog net voor dat van de Spanjaard gooien. Molano won eerder ook al de tweede rit in Burgos. De Italiaan Vincenzo Albanese sprintte naar de derde plek, de Limburger Jordi Meeus werd vijfde.

In het klassement behoudt de Franse leider Romain Bardet zijn voorsprong van 45 seconden op zijn eerste achtervolger, de Spanjaard Mikel Landa. Een andere Spanjaard, David de la Cruz, is nu derde op een minuut. De Ronde van Burgos eindigt zaterdag met een aankomst bergop in Lagunas de Neila.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten