‘Zevene.i.ken tonen Kunst’ is verwondering op blote voeten

Geert Van Rysseghem zette zichzelf en vijftien andere kunstenaars meteen op de kaart 

Geert Van Rysseghem zette zichzelf en vijftien andere kunstenaars meteen op de kaart © ghl

Lochristi -

‘Zevene.i.ken tonen Kunst’, de kunstroute van architect-kunstenaar Geert Van Rysseghem, zet u vanaf vandaag – drie weekends lang - met de blote voeten op de grond. Op zoek naar het paradijs aan de uitgang van de coronatunnel? Gewoon afslaan naar de Halve Dreef, voorbij de nieuwe rotonde in het centrum van Zeveneken.

Het Park van Beervelde, De Maalderij in Zaffelare, de voorbije en komende Kunstexpo achter Glas in Lochristi: verlegen zitten we niet in onze gemeente op zoek naar bewondering en verwondering in moderne kunst. ‘Zevene.i.ken tonen Kunst’ heeft zich als nieuwkomer meteen geruisloos aangesloten bij de andere initiatieven en brengt u in het prachtige domein – het best verborgen plekje van de kleinste deelgemeente – van Geert Van Rysseghem zestien kunstenaars, van cortenstaal over brons tot kunststof. Genieten op 6.000 vierkante meter, met een wandelroute langs fraai gemaaide paadjes in de groot uitgevallen achtertuin van de bedenker. (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

Beknotting door corona

Het ontstaansverhaal kon u hier al uitvoerig lezen, maar Geert vatte het voor ons bij de vernissage in twee zinnen samen: ‘Kunst die op één of andere manier gerelateerd is met de aarde. Het is niet toevallig dat er hier altijd één – behalve bij vriestemperaturen – op blote voeten rondloopt.’ Voor zijn persoonlijke keuze leidde hij ons naar de knotwilgen in kunststof van Caroline Martens, in harmonie met de ‘echte’ bomen op het achterliggende weiland, die in wikkels gehuld zijn. “Er zijn knotwilgen die het gehaald hebben, andere zijn gestorven. Een kunstzinnige verwijzing naar de beknotting die we het voorbije anderhalf jaar allemaal zelf ervaren hebben.” (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl

De bewondering en verwondering van de kunstwerken en (overwegend) sculpturen geven we hier op vraag van de organisatoren nog niet prijs, want de intensiteit moet u – liefst op een mooie zomerdag – zelf gaan ervaren. Maak er vooral ook een belevingsmoment van, want dat is het concept van ‘Zevene.i.ken tonen Kunst‘ in de Halve Dreef. Rustbankjes, genietplekken, een bistrobar en een keuze uit drie snacks maken uw uitstap nog fijner.

Praktisch

In het laatste weekend van de kunstroute heeft u nog een uitgebreid fotoalbum te goed met werk van Jimmy De Clercq, Martine Vyvey, Rik Vanovenakker, J.Claude Snauaert, Patrick Van Craenenbroeck, Marianne Turck, thuissspeler Geert Van Rysseghem, Els Pleysier, Dimitri Ginsberg, Dirk De Keyser, Wilfried Jacops, Martine Bossuyt, Caroline Martens, Alexander Ketele, Conny Roels en Pieter Dedecker. (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl

Vandaag en morgen, maar ook op 13-14-15 augustus en 20-21-22 augustus, van 14 uur tot 19 uur kan u er terecht. Op zondagen van 10 uur tot 19 uur. Parkeren kan op een ruime plek vooraan in de Halve Dreef, op 100 meter van het domein. Geert Herman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten