Net niet! De Ketele - Ghys rijden sterke ploegkoers, maar moeten genoegen nemen met plaats 4

Tranen bij De Ketele na de net gemiste medaille ©  BELGA

Geen medaille voor België. Het duo Kenny De Ketele - Robbe Ghys eindigde na een superspannende finale vierde in de ploegkoers. Een medaille leek lang in beeld, maar finaal moesten de Belgen het hoofd buigen.

Guillaume Maebe

De Belgen bekeken het in de beginfase vanop een afstandje, maar pakten na dertig ronden hun eerste punten. De Ketele en Ghys reden goed mee, parkeerden zichzelf consequent in de top vijf en besloten in de laatste dertig ronden er vol voor te gaan. Een ronde pakken bleek onmogelijk, maar met winst in de laatste tussensprints was er lang uitzicht op brons. Dat lukte net niet. De Belgen strandden op acht punten van het podium.

Goud voor de Denen

Denemarken, met Lasse Norman Hansen en Michael Mørkov, pakte het goud in de Izu Velodrome met 43 punten. Mørkov rijdt op de weg voor het Belgische WorldTour-team Deceuninck-Quick Step en is er een veelgeprezen sprintloods. Groot-Brittannië (40 ptn), met Ethan Hayter en Matthew Walls, verzekerde zich dankzij winst in de slotsprint van zilver. De Fransen Benjamin Thomas en Donavan Grondin (40 ptn) veroverden brons. België eindigde met 32 punten als vierde.

 ©  BELGA

Tweede keer vierde voor De Ketele

Het is voor De Ketele de tweede keer dat hij vierde wordt in de ploegkoers op de Olympische Spelen. Dertien jaar geleden, op de Spelen in Peking, was die plaats ook zijn deel. Hij vormde toen een duo met Iljo Keisse. Nadien werd de ploegkoers afgevoerd van het olympisch programma. Pas deze olympiade vierde het zijn terugkeer. Na aankomst haalde De Ketele drie vingers boven, vragend aan zijn omkadering of de medaille binnen was. Helaas. In de armen van Ghys barstte hij in tranen uit. Eerder deze Spelen werd De Ketele dertiende in het omnium. Het waren zijn derde en vermoedelijk laatste Spelen

Herbeleef de volledige ploegkoers in onze Team Belgium Live.

Uitslag

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten