Brons! Belgische jumpingploeg bezorgt ons land een zesde medaille!

 ©  BELGA

Vijf jaar hebben ze ervoor gewerkt, maar de beloning is binnen. De Belgische jumpingploeg heeft een bronzen medaille te pakken. Na een dramatisch slot wipten de Belgen nog in extremis over leider Frankrijk dat naast het podium viel.

Guillaume Maebe

De Belgen openden degelijk. Pieter Devos liet in zijn run vier strafpunten optekenen en zette ons land meteen op een vierde plaats. Jérome Guery nam de tweede run voor zijn rekening en bleef foutloos. Door foutjes bij de Verenigde Staten en Zweden schoof België op naar een gedeelde tweede plaats. Grégory Wathelet moest het in zijn finale run afmaken, maar hij leek te falen. Met acht strafpunten - goed voor een totaal van twaalf stuks - leek de vierde plek het Belgische lot te zullen worden.

Frans drama

De Verenigde Staten en Zweden bleven buiten schot en ook Frankrijk leek dat te gaan worden. Alleen, een dubbele weigering van het Franse slotpaard van amazone Penelope Leprevost zorgde ervoor dat de Fransen alsnog van het podium donderden. België schoof op een plekje op. Naar drie. Dat zo begeerde derde plekje. Fantastisch. Ons land telt na drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille nu een zesde stukje eremetaal.

LEES OOK.Waarom de hele wereld Belgische paarden wil

Herbeleef de spannende finale van de teamjumping via onze Team Belgium Live.

Uitslag

Prestaties van de Belgische ruiters

Pieter Devos (met Claire Z): vier strafpunten in 80.63.

Jérôme Guery (met Quel Homme de Hus): nul strafpunten in 81.33.

Grégory Wathelet (met Nevados S): acht strafpunten in 80.06.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Waarom bijten medaillewinnaars altijd in hun eremetaal?

 © Het Nieuwsblad

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten