Noord-Koreaanse leider stuurt hulpgoederen naar overstroomde gebieden: huizen tot aan dak onder water

 

 ©  AP

Bron: BELGA

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zondag de opdracht gegeven om hulpgoederen te sturen naar de regio’s in het land die getroffen werden door overstromingen. Door de watersnood in Noord-Korea moesten eerder al 5.000 mensen geëvacueerd worden.

Op beelden die zaterdag door de Noord-Koreaanse staatszender KCTV getoond werden, is te zien dat huizen tot aan het dak onder water staan. Verschillende bruggen lijken ook te zijn beschadigd door de hevige regenval. In de provincie Hamgyong-namdo zijn door een dijkbreuk wegen en huizen beschadigd en zijn honderden hectaren landbouwgrond ondergelopen. 

 

 ©  via REUTERS

Kim Jong-un heeft zondag het bevel gegeven om goederen en financiële steun naar de getroffen provincie te sturen, zo meldt het nationale nieuwsagentschap KCNA.

De Noord-Koreaanse leider had in juni nog toe gegeven dat zijn land te kampen had met een “gespannen voedselsituatie”. Het noodweer dreigt de toestand alleen maar erger te maken. Het voedseltekort in het land kan volgens een prognose van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN oplopen tot 860.000 ton.

LEES OOK

Nu in het nieuws