Emma Meesseman als topschutter verkozen in All Star Five van olympisch tornooi

Emma Meesseman werd verkozen tot de All-Star Five (beste vijf speelsters van het tornooi) van het olympisch basketbaltornooi. De komende week beslist ze ook of ze deze campagne nog terugkeert naar WNBA en Washington Mystics.

Bron: BELGA

Met een waanzinnig gemiddelde van 26,8 punten, 10,5 rebounds en 4,8 assists kroonde Emma Meesseman zich tot de beste speelster inzake statistieken van het olympische basketbaltornooi. Breanna Stewart (gemiddeld 15 punten, 10 rebounds, 5 assists) van olympisch kampioen Amerika, ploegmaat bij het Russische Ekaterinburg van Emma Meesseman, werd dan weer verkozen tot MVP van het tornooi. In het All-Star Five wordt Emma Meesseman vergezeld door de Amerikaanse speelsters Breanna Stewart en A‘ja Wilson, de Japanse Rui Machida en de Française Sandrine Gruda.

Opnieuw naar WNBA?

De WNBA werd omwille van de Olympische Spelen in Tokio voor een maand onderbroken. Emma Meesseman, sinds 2013 bij Washington Mystics aan de slag, begon niet mee aan het seizoen. “Mijn focus ging naar de Belgian Cats, het EK en de Olympische Spelen. Of ik nu terugkeer naar de States om het seizoen vol te maken? Daar ben ik nog niet uit. Ik moet eerst eventjes alles laten bezinken en maak eerstdaags een beslissing over mijn directe toekomst in de WNBA,” aldus Emma Meesseman. De Belgische Sportvrouw van het Jaar werd in 2019, en met Kim Mestdagh, kampioen in de WNBA met Washington Mystics en werd tevens verkozen tot MVP van de finale. De WNBA gaat op 12 augustus opnieuw van start.

(cpm)

- Eindstand: 

1. VS (goud)

2. Japan (zilver)

3. Frankrijk (brons)

4. Servië

5. China

6. Spanje

7. BELGIË

8. Australië

9. Canada

10. Zuid-Korea

11. Nigeria

12. Puerto Rico

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten