VRT gaat nog een stap verder en zet Eddy Demarez op non-actief na uitspraken over Belgian Cats

Gisteren deelde de VRT al mee dat Eddy Demarez geen uitzendingen meer van commentaar zou voorzien, vandaag laat de openbare omroep weten dat de Sporza-commentator tot nader order op non-actief wordt gezet. Zowel Sporza als de VRT distantiëren zich van de uitspraken die hij gisteren deed over de Belgian Cats.

Wout Desmytere

De verontwaardiging was groot, na de uitspraken van Eddy Demarez (53) over de Belgian Cats. Toen het vrouwelijke basketbalteam thuiskwam na de spelen, voorzag onder andere de sportjournalist het liveverslag van commentaar. Zijn denigrerende grapjes over de geaardheid van de vrouwen in de basketbalploeg werden niet gesmaakt.

LEES OOK. Belgian Cat Kim Mestdagh reageert op uitspraken van Sporza-journalist: “Die excuses van hem volstaan voor mij niet”

In een statement liet de VRT gisteren al weten dat Demarez de komende tijd geen commentaar meer zou geven op evenementen, maar nu gaat de openbare omroep nog een stapje verder. Vanochtend heeft de directie beslist om de commentator helemaal op non-actief te zetten, zo wordt bevestigd aan onze redactie. De komende weken wordt bekeken of en hoe hij zijn werk kan hervatten.

LEES OOK. VRT-collega’s reageren op omstreden uitspraken van Sporza-journalist: “Topje van de giga macho ijsberg”

Aangeboden door onze partners

Lees ook