Alison Van Uytvanck staat naast Elise Mertens op hoofdtabel WTA-toernooi Montréal

 

 ©  ISOPIX

Alison Van Uytvanck (WTA 61) heeft zich zondag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-1.000-toernooi in het Canadese Montréal (hard/1.835.490 dollar).

Maarten VanhoofBron: BELGA

Van Uytvanck, het topreekshoofd in de kwalificaties, haalde het in de laatste kwalificatieronde in drie sets van de Duitse Jule Niemeier (WTA 148):  6-7 (4/7), 6-0, 6-3 na 2 uur en 23 minuten. In het dubbelspel speelt ze in de eerste ronde aan de zijde van de Sloveense Polona Hercog tegen de Amerikaanse Emina Bektas en de Britse Tara Moore.

Elise Mertens (WTA 17) was rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waar in de eerste ronde de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 71) wacht. In de onderlinge confrontaties staat het 1-0 in het voordeel van onze landgenote: in 2019 in de kwartfinales van het toernooi van Osaka bleek ze te sterk voor de Italiaanse.

In het dubbelspel treedt ze aan met Aryna Sabalenka. De topreekshoofden zijn bye in de eerste ronde. Eerder won ze samen met de Wit-Russische onder meer de US Open en de Australian Open. De eindzege op Wimbledon pakte ze met Su-Wei Hsieh.

LEES OOK

Nu in het nieuws