Hoogste aantal verkeersdoden in Vlaanderen sinds 2016

Themabeeld 

Themabeeld ©  put

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Vlaanderen bijna een kwart meer mensen om het leven gekomen bij verkeersongevallen dan in dezelfde periode in 2020. Het gaat bovendien om de hoogste dodentol sinds 2016. In de andere gewesten is de tendens helemaal verschillend, zo blijkt uit de verkeersbarometer van Vias.

jvhBron: BELGA

Volgens verkeersinstituut Vias vielen er in de eerste zes maanden van dit jaar 109 verkeersdoden ter plaatse, tegenover 88 in het eerste semester van 2020 (+24 procent). De coronacrisis maakte die periode uiteraard heel uitzonderlijk, maar de tendens verschilt toch ook sterk van die in andere gewesten. 

In Wallonië daalde het aantal verkeersdoden van 88 in het eerste semester van 2020 tot 70 dit jaar (-20 procent) en in Brussel van 10 tot 4. In die twee gewesten was het cijfer de laatste tien jaar nooit zo laag in de eerste zes maanden van het jaar, terwijl Vlaanderen het hoogste aantal verkeersdoden sinds 2016 (132) noteert.

“De cijfers zijn dus zeker voor Vlaanderen niet gunstig, zeker in de wetenschap dat de horeca nog lange tijd dicht was dit voorjaar en er gedurende verschillende maanden nog een avondklok was”, stelt Vias. Het instituut verwijst onder meer naar de versoepelingen in juni, zoals de heropening van de horeca, en het EK voetbal. Samen met het feit dat mensen zich opnieuw meer verplaatsten, heeft dat in Vlaanderen een impact gehad, aldus Vias. In juni vielen er 27 verkeersdoden, 14 meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Inzittenden en fietsers

Bij de inzittenden van auto’s stijgt het Vlaamse cijfer van 33 naar 44 doden. Daarnaast kwamen er ook meer fietsers (van 14 naar 18) en bromfietsers (van 3 naar 6) om het leven. Ook bij ongevallen met een lichte vrachtwagen steeg het aantal doden van 12 naar 16. Op nationaal niveau stijgt het aantal fietsdoden en doden in ongevallen met lichte vrachtwagens eveneens, maar sneuvelden minder inzittenden van auto’s.

Door de betere cijfers in Wallonië en Brussel daalde op nationaal niveau het aantal doden op onze wegen met 2 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aantal letselongevallen en gewonden nam in heel België wel stevig toe, met respectievelijk 12 en 11 procent. In Vlaanderen steeg het aantal ongevallen met 11 procent  (van 8.585 naar 9.509), in Brussel met 6 procent (van 1.481 naar 1.568) en in Wallonië met 16 procent (van 3.824 naar 4.441).

Meer ongevallen met bromfiets

Opvallend daarbij is de stijging van het aantal letselongevallen bij bromfietsen, met 39 procent (41 procent in Vlaanderen). Het voorbije decennium was het aantal ongevallen nochtans met meer dan de helft gedaald. Aan het succes van de speed pedelecs ligt het volgens Vias niet, want slechts 8 procent van de 1.517 slachtoffers in deze categorie reed met een speed pedelec. Bij de fietsers is er een kleine stijging met 3 procent van het aantal ongevallen met een gewone fiets, bij elektrische fietsen steeg het aantal letselongevallen met 24 procent.  

Vias stelt vast dat zeker in Vlaanderen een revival van de bromfiets bij jongeren aan de gang is, en dat vertaalt zich in meer ongevallen. Vooral bij de jongeren tot 24 jaar zit het aantal ongevallen met bromfietsen de laatste jaren weer in de lift, besluit het verkeersinstituut.

LEES OOK

Nu in het nieuws