Fabio Jakobsen mag Vuelta rijden voor Deceuninck - Quick-Step, Mauri Vansevenant maakt debuut in grote ronde

 

 ©  BELGA

Fabio Jakobsen zal voor de tweede keer in zijn carrière deelnemen aan een grote ronde. De Nederlander, die vorig jaar nog levensgevaarlijk gewond raakte bij een val in de Ronde van Polen, is bij Deceuninck - Quick-Step geselecteerd voor de Vuelta. Met youngster Mauri Vansevenant (22) en Bert Van Lerberghe (28) maken ook twee Belgen hun debuut in een grote ronde.

Sam Varewyck

Voor Jakobsen is de Vuelta-selectie een nieuwe stap in zijn terugkeer op het grote toneel. De 24-jarige Nederlander kwam op 5 augustus vorig jaar zwaar ten val na een manoeuvre van landgenoot Dylan Groenewegen tijdens de massasprint in de openingsrit van de Ronde van Polen. Jakobsen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Na een lange en zware revalidatie maakte Jakobsen in april zijn comeback in de Ronde van Turkije. Sindsdien reed hij ook de Ronde van de Algarve, de Dauphiné, het Nederlands wegkampioenschap, de Ronde van Wallonië en de Heistse Pijl. In de Ronde van Wallonië won hij enkele weken geleden twee etappes, zijn eerste zeges sinds zijn noodlottige val in Polen.

Jakobsen zal in de Vuelta mikken op ritzeges in de sprint, zoals hij dat bij zijn eerste deelname in 2019 ook deed. Toen schoot hij twee keer raak, waaronder in de slotetappe in Madrid. Het is pas de tweede grote ronde waaraan de Nederlander deelneemt.

Twee Belgen, ook Stybar is mee

Behalve Jakobsen zijn er ook twee Belgen die de kleuren van Deceuninck - Quick-Step zullen verdedigen in Spanje. Mauri Vansevenant en Bert Van Lerberghe maken beiden hun debuut in een grote ronde. De selectie wordt vervolledigd door Andrea Bagioli, James Knox, Florian Sénéchal en het Tsjechische duo Zdenek Stybar-Josef Cerny.

LEES OOK

Nu in het nieuws