Alvaro Hodeg geklopt op de meet: Phil Bauhaus wint eerste rit in Ronde van Polen na massasprint

Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) heeft maandag de eerste rit in de 78e Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na 216,4 kilometer van Lublin naar Chelm was de 27-jarige Duitser de snelste in een massasprint. De Colombiaan Alvaro Hodeg werd tweede, de Fransman Hugo Hofstetter derde. Edward Theuns sprintte naar de vierde stek en met Jonas Rickaert op de zevende plaats, eindigde er nog een tweede Belg in de top tien.

Yanko Beeckman

Edward Theuns sprintte naar de vierde stek en met Jonas Rickaert op de zevende plaats, eindigde er nog een tweede Belg in de top tien.

Bauhaus, die zijn zesde zege van het seizoen boekte, is ook de eerste leider. Dankzij de bonificaties heeft hij vier seconden voor op Hodeg en zes op Hofstetter. Theuns is op tien seconden zesde.

Dinsdag brengt de tweede rit de renners van Zamosc naar Przemysl. Na 200, 8 kilometer ligt de aankomst daar op een “muur”: anderhalve kilometer aan stijgingspercentages van 13 tot 15 procent.

Top tien:

1. Phil Bauhaus (TBV)

2. Alvaro Hodeg (DQT)

3. Higo Hofstetter (ISN)

4. Edward Theuns (TFS)

5. David Dekker (TJV)

6. Dion Smith (BEX)

7. Jonas Rickaert (AFC)

8. Biniam Girmay (IWG)

9. Matej Mohoric (TBV)

10. Michael Kwiatkowski (IGD)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners