Belgische versie ‘West Side Story’ op Broadway wordt niet hernomen

 ©  AFP

Bron: BELGA

De verjongingskuur van de musical ‘West Side Story’ die Belgen Ivo van Hove en Anne Teresa De Keersmaeker begin 2020 op de planken brachten in Broadway, wordt niet hernomen als de theaters in New York weer openen. Producent Kate Horton wijst in een persbericht op “verschillende redenen”.

“Het is met veel spijt dat we vandaag aankondigen dat de 2020-versie van ‘West Side Story’ niet zal hernemen”, klinkt het in het persbericht van Horton. “Jammer genoeg, en dat om verschillende redenen, is hervatten geen realistische oplossing.”

Regisseur Van Hove en choreograaf De Keersmaeker loodsten de bekende musical de 21ste eeuw in. In die nieuwe versie was er meer aandacht voor diversiteit en werden actuele thema’s, zoals politiegeweld en seksueel geweld, aangesneden.

De première vond plaats in februari 2020, amper een maand voor de hele wereld in de greep kwam van een pandemie. Die verplichtte ook in de Verenigde Staten de culturele wereld om de deuren te sluiten.

Het Belgische koningspaar woonde in februari 2020 een voorstelling in New York bij. ©  BELGA

De pandemie was echter niet het enige obstakel voor de musical. Hoofdproducent Scott Rudin moest opstappen en zijn taken overlaten aan Kate Horton na beschuldigingen van pestgedrag. Bovendien werd een van de belangrijkste acteurs, Amar Ramasar, beschuldig van ongepast gedrag tijdens zijn jaren bij het New York City Ballet.

De Broadway-theaters plannen de heropening voor september.

Aangeboden door onze partners