Opmerkelijke oproep: “Nederlandse fans, wees vriendelijk voor Lewis Hamilton”

Fans van Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije 

Fans van Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije © Red Bull Racing

Formule 1-journalist Tom Clarkson en voormalig wereldkampioen Damon Hill laten weten dat ze bezorgd zijn over hoe Lewis Hamilton door de fans van Max Verstappen zal ontvangen worden tijdens de GP van Nederland.

Het behoeft geen uitleg meer dat Lewis Hamilton sinds de GP van Groot-Brittannië niet in de bovenste schuif ligt bij de fans van Max Verstappen . Ook twee weken nadat hij Verstappen de bandenmuur in knalde was tijdens de GP van Hongarije duidelijk te horen dat de zevenvoudig wereldkampioen werd uitgejouwd, het boegeroep was te horen tot in het parc fermé.

Volgens Tom Clarkson en Damon Hill gaat dat boegeroep te ver en het tweetal is bezorgd om wat voor een ontvangst de zevenvoudig wereldkampioen zal krijgen tijdens de GP van Nederland.

“Zelfs toen hij op het podium stond werd er nog gejoeld. Dat is verontrustend. Toen hij aan het racen was en opklom naar de derde plaats werd er gejuicht. Geen idee wat daar aan de hand is,” aldus Hill en Clarkson in de podcast ‘F1 Nation Podcast.’

‘’Ik denk niet dat het kwaad opzet was, ik denk dat het gewoon onzin van het publiek was. Ze waren moe en emotioneel. Direct voor het podium zat het oranje leger, ze hadden hun eigen tribune. Alles wat ze zeiden kon Lewis meer horen dan iets anders. Een beetje teleurstellend, en oh mijn God, hoe zal het zijn op Zandvoort?“ vraagt Clarkson zich af.

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, windt er geen doekjes om en doet een oproep naar de fans van Max Verstappen.

“Nederlandse fans, wees lief voor Lewis, wil je. Hij doet waar hij goed in is en het wordt gewoon leuk en goed want we hebben veel luisteraars uit Nederland.“

Meer F1-nieuws:- Organisatoren GP van Nederland: “We kunnen niet wachten op beslissing over coronamaatregelen”- Schumacher: “Geen toeval dat George Russell bandentest voor Mercedes doet”- Voormalig teamgenoot Max Verstappen: “Ik was me bewust van bepaalde zaken”- F1-teambaas: : “Mick Schumacher? De vuile was hang ik niet buiten!”- “Crashes en de kostprijs ervan maken deel uit van het spelletje in de F1”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws