UAE Team Emirates bouwt wereldploeg rond Pogacar: Bennett is vijfde aanwinst op vijf dagen tijd

 

 ©  BELGA

De honger naar versterking raakt maar niet gestild bij UAE Team Emirates. De ploeg uit de Emiraten stelde dinsdag met George Bennett al zijn vijfde nieuwkomer met naam en faa voor. De Nieuw-Zeelander komt over van Team Jumbo-Visma. Zo wordt de kern van UAE nog wat sterker. Eerder haalde het team ook al Joao Almeida, Marc Soler, Pascal Ackermann en Alvaro Hodeg binnen.

Tjorven Messiaen

Met Tadej Pogacar beschikt UAE over de beste ronderenner van de planeet. Alleen werden er al wel eens vraagtekens geplaatst bij de sterkte van zijn klimtrein. Dat probleem willen ze bij de formatie uit de Emiraten van de baan helpen. Om die reden werd de Portugees Joao Almeida, vorig jaar 4de en dit jaar 6de in de Giro, losgeweekt bij Deceuninck-Quick-Step en werd ook Marc Soler, die ook aardig bergop kan rijden, gehaald bij Movistar. George Bennett verlaat nu de ene Sloveense kopman – Primoz Roglic – voor de andere. Vanaf volgend seizoen moet Bennett namelijk Tadej Pogacar naar nieuw rondesucces begeleiden.

Maar ook op het vlakke wil het steenrijke team een rol van betekenis gaan spelen. In dat opzicht kaderen namelijk de aanwervingen van Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step). Zij moeten het team naar sprintzeges leiden.

En nog lijkt het huiswerk niet af, want in de nabije toekomst zou het team nog enkele versterkingen wereldkundig maken. Wordt vervolgd.

Een overzicht van de nieuwe namen:

Joao Almeida

Bij Deceuninck - Quick-Step werd Joao Almeida (23) weggeplukt. De Portugees maakte vorig jaar naam bij het grote publiek nadat hij in de Giro vijftien dagen de roze trui droeg. De eindzege bleek uiteindelijk te hoog gegrepen, maar de nu 23-jarige Almeida werd uiteindelijk wel knap vierde. Dit seizoen bevestigde hij in diezelfde Ronde van Italië. Almeida werd aanvankelijk in een knechtenrol geduwd door de veelbelovende eerste week van Remco Evenepoel, maar nadat die door het ijs zakte, mocht hij alsnog zijn eigen weg gaan. Het leverde hem uiteindelijk nog een zesde plek in het algemene klassement op. Almeida, die opgeleid werd bij Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx, eindigde daarnaast ook derde in de UAE Tour en zesde in de Tirreno-Adriatico. Hij tekende bij het team uit de Emiraten tot 2026.

 

 ©  AFP

Marc Soler

Nog zo’n uitstekende klimmer. Marc Soler (27) is een leerling uit de Movistar-school, voor wie hij in 2015 debuteerde in de WorldTour. De Spaanse klimmer werd altijd gezien als een groot talent, maar moest bij Movistar telkens iemand boven hem in de pikorde dulden. Dat zal bij de ploeg uit de Emiraten waarschijnlijk niet anders zijn. Desalniettemin heeft Soler wel een etappezege in de Vuelta, een etappezege in de Ronde van Romandië en een eindzege in Parijs-Nice op zijn palmares staan. Hij ondertekende er een contract tot 2023.

 

 ©  AFP

Pascal Ackermann

Door het vertrek van Alexander Kristoff bij UAE Team Emirates, kwam er bij de steenrijke ploeg ook een plekje vrij in de sprintkern. Dat plekje wordt in eerste instantie opgevuld door Pascal Ackermann (27). De Duitse sprinter verlaat BORA-hansgrohe, waar hij vervangen wordt door Sam Bennett van Deceuninck-Quick-Step, en moet de komende twee jaar de zeges binnenrijven in loondienst van UAE. Ackermann is goed voor zo’n 35 profzeges en won al de puntentrui in de Giro, etappes in de Giro en de Vuelta en ritten in de ronde van Polen en Tirreno Adriatico. Net als Soler tekende de Duitser bij UAE tot 2023.

 

 ©  BELGA

Alvaro Hodeg

Met Alvaro Hodeg (24) plukte UAE Team Emerates ook nog een tweede pion weg bij Deceuninck-Quick-Step. De Colombiaan werd bij de Belgische formatie uitgespeeld als sprinter in de kleinere koersen, maar liet nooit een onvergetelijke indruk na. Toch prijken onder meer Handzame Classic, de Heistse Pijl, een rit in de Ronde van Polen en de Münsterland Giro op zijn erelijst. Toch lijkt hij zich bij Team Emirates in de pikorde tevreden te zullen moeten stellen met een plekje in de schaduw of in de sprinttrein van Ackermann. Ook hij tekende tot 2023.

 

 ©  BELGA

George Bennett

Dubbele winst voor UAE Team Emirates met deze transfer. Want niet alleen betekent de komst van Bennett een stevige kwaliteitsinjectie voor de klimtrein van Pogacar, het neemt op die manier ook nog eens een stevige schakel weg uit de klimtrein van Jumbo-Visma en dus Primoz Roglic. Na een erg sterk seizoen vorig jaar, mocht Bennett het dit jaar gaan proberen namens Jumbo-Visma in de Giro. Alleen viel dat lelijk tegen. De Nieuw-Zeelandse kampioen eindigde pas elfde.

Toch zal hij niet opnieuw werken als knecht van Primoz Roglic, want Bennett ondertekende zopas een contract tot 2023 bij het team van Tadej Pogacar.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten