Marc Coucke koopt iconisch hotel ‘La Réserve’ in Knokke: “Een vijfde ster, en dat hoeft absoluut geen drie jaar te duren”

 © Belga & tlg

Ondernemer Marc Coucke en bouwheer Bart Versluys kopen het bekende hotel ‘La Réserve’ in Knokke. Dat hebben ze dinsdagochtend samen met huidige eigenaar Eddy Walravens aangekondigd op een persconferentie in het hotel. Walravens blijft het hotel operationeel leiden.

pdd, jvh

Coucke en Versluys willen het hotel nieuw leven inblazen, en trekken daarvoor zeven miljoen euro uit. De bedoeling is dat het huidige viersterrenhotel binnenkort een vijfsterrenhotel wordt. “La Réserve is vandaag het iconische hotel van Knokke”, doet Coucke zijn ambities uit de doeken. “Dit wordt een verhaal van continuïteit en vernieuwing. Continuïteit, want het hotel wordt zeer goed gerund door het team van Eddy Walravens, dat we het vertrouwen blijven geven. Maar ook vernieuwing.”

Versluys maakt die renovatieplannen concreet: “Terwijl het hotel zal openblijven willen we over drie à vijf jaar de lobby volledig vernieuwen, ook de spa en wellness aanpakken, de 110 kamers upgraden en de omgeving een extra dimensie te geven. ‘La Réserve’ moet niet alleen het paradepaardje van Knokke worden, maar van heel de Belgische kust.”

“De horeca stond de laatste tijd enorm onder druk, maar nu voelt iedereen een nieuw elan”, aldus Coucke. “We gaan dit hotel naar een volgende dimensie qua kwaliteit en beleving proberen te brengen. Kijk naar ‘Sanglier Des Ardennes’ in Durbuy (ook eigendom van Coucke, red.). “Dat is één van de weinige vijfsterrenhotels die Wallonië rijk is, en vandaar weten we ook dat een vijfsterrenhotel moet voldoen aan een checklist. Dat gaat over airconditioning, portiers, heel veel details. Maar ik heb er vertrouwen in: dit hotel heeft alle potentieel om daar te geraken en dat hoeft absoluut geen drie jaar te duren.”

50 miljoen?

La Réserve kende de laatste jaren heel wat veranderingen: in 2007 werd het platgegooid en heropgebouwd, en er kwam toen ook een grote vleugel met nieuwbouwappartementen bij. Het vernieuwde hotel opende opnieuw de deuren in 2011, na een investering van 23 miljoen euro. In 2018 doken voor het eerst geruchten op dat Walravens een koper zocht. Er werd gemikt op 50 miljoen, werd gefluisterd. Wat Coucke en Versluys nu betalen, is niet bekend.

Het hotel telt 106 kamers, twee suites, vergaderzalen, een wellnescentrum en enkele horecazaken. Het is gevestigd tussen het casino en het in 1924 gegraven Zegemeer. Het hotel draait niet alleen op hotelgasten, maar is ook een plaats waar veel seminaries, meetings en congressen doorgaan. Door de coronapandemie zag het hotel zijn inkomsten flink dalen.

 

 ©  BELGA

Eddy Walravens, Marc Coucke en Bart Versluys 

Eddy Walravens, Marc Coucke en Bart Versluys ©  BELGA

 

 ©  TLG

 

 ©  TLG

 

 ©  TLG

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten