15de Sterke Peer Triatlon met Belgische kampioenschappen voor de jeugd

Voor de Trio triatlon mogen de deelnemers zich verkleden. 

Voor de Trio triatlon mogen de deelnemers zich verkleden. © Neel Vermeiren

Wuustwezel -

In 2020 werd de editie van de Sterke Peer Triatlon afgelast wegens corona. De vijftiende editie belooft spektakel van Wuustwezel mag het Belgisch kampioenschap Jeugdtriatlon organiseren.

Zaterdag 14 augustus is het weer hoogdag in het mekka van de Belgische triatlon. De vierde plaats op de Olympische Spelen in de triatlon van Marten Van Riel en zijn vijfde plaats met de gemengde estafette hebben de belangstelling voor triatlon nog doen toenemen. De start van de eerste wedstrijd is gepland om 10 u. De inschrijvingen openen 1,5 uur voor de start van de wedstrijd. Elke deelnemer dient zowel het zwem-, fiets- als looponderdeel af te leggen.

Het uurschema ziet er uit als volgt: 10 u BK Jeugdtriatlon - Jeugd C (jongens); 10.03 u BK Jeugdtriatlon - Jeugd C (meisjes); 11 u BK Jeugdtriatlon - Jeugd B (jongens); 11.04 BK Jeugdtriatlon - Jeugd B (meisjes); 12 u BK Jeugdtriatlon - Jeugd A/Junioren (jongens); 12.05 BK Jeugdtriatlon - Jeugd A/Junioren (meisjes). Het namiddagprogramma vangt aan om 14.30 u met de Trio Triatlon. Om 17 u gaat de Wardjes Kidsrun van start en om 18.30 u komen heel wat toppers aan de start van de individuele sprint triatlon.

Door de nog geldende beperkingen is er geen afterparty. Men kan terecht voor een hapje en een drankje in de zomerbar Bar Woest. De opbrengst gaat naar de revalidatieweide, een initiatief van Marc Herremans en zijn team.

Via de E19 zal Wuustwezel in deze periode enkel bereikbaar via afrit Loenhout. De Dorpsstraat is de ganse dag gesloten voor doorgaand autoverkeer tussen de Bredabaan en de Biest. De parking op de Kampweg is niet meer bereikbaar vanaf een half uur voor de start van elke wedstrijd tot na het vertrek van de laatste fietser na het zwemmen. (vw)

voor parkings: www.triathlonwuustwezel.be

Nu in het nieuws