Dylan Groenewegen klopt Mark Cavendish in openingsrit Ronde van Denemarken

 

 ©  EPA-EFE

Dylan Groenewegen won de openingsrit in de Ronde van Denemarken. De Nederlander van Jumbo-Visma was in Esbjerg de snelste in een massasprint voor Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo.

Werner Bourlez

Vijf vluchters animeerden de etappe, daarbij twee Belgen van Sport-Vlaanderen-Baloise: Ruben Apers en Aaron Van Poucke. Hun avontuur zat er op 20 km van de finish op. De Deen Rasmus Wallin hield het iets langer vol, maar tegen de overmacht van de sprintersploegen, onder aanvoering van Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma, viel niks te beginnen. Daarin toonde Dylan Groenewegen zich de snelste. Meteen zijn derde ritzege van het seizoen. Eerder won hij twee ritten in de Ronde van Wallonië. Groenewegen is meteen ook de eerste leider.

Tosh Van Der Sande werd achtste, Yves Lampaert tiende. Remco Evenepoel eindigde als 27ste, maar door een breukje in het peloton verloor hij negen seconden.

 

 ©  EPA-EFE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws