Na jaren van speculatie bevestigd: Robin van Batman is biseksueel

 ©  DC Comics

De geruchtenmolen in stripland draaide al jaren, om niet te zeggen decennia. Maar in de nieuwste Batman-strip van DC Comics wordt het eindelijk bevestigd: Robin, het hulpje van Batman, is biseksueel.

jvhBron: De Telegraaf

De geaardheid van Tim Drake – beter bekend als Robin – is een topic in ‘Batman: Urban Legends’. In dat stripverhaal aanvaardt Robin de uitnodiging om op een afspraakje te gaan met een man. Fans van Batman speculeren al lang over de seksuele geaardheid van Robin, en vroegen de uitgever al jaren of het personage – dat eerst alleen met meisjes uitging – ook niet op jongens kon vallen. Een van de lezers schrijft: “Gek, ik zag hem jaren geleden al uit de kast komen... Gefeliciteerd DC, dat je het waar kunt maken.”

Strips zijn de laatste tijd steeds representatiever voor de holebigemeenschap. Zo onthulde Marvel Comics in maart het eerste homoseksuele ‘Captain America’-personage, genaamd Aaron Fischer. Hij zal een rol spelen in de ‘United States of Captain America’-miniserie. “Aaron is geïnspireerd door helden uit de queer-gemeenschap: activisten, leiders en alledaagse mensen die streven naar een beter leven”, zei bedenker Aaron Trujillo toen. “Hij staat voor de onderdrukten en de vergeten mensen. Ik hoop dat zijn debuutverhaal lezers aanspreekt en helpt de volgende generatie helden te inspireren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten