Passagiers Delta kunnen met Thalys reizen tussen Schiphol en België

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines biedt passagiers die landen in Amsterdam en willen doorreizen naar België, de mogelijkheid om dat met de Thalys-trein te doen. Reizigers kunnen het treinticket voortaan samen met het vliegtuigticket boeken.

Delta werkt samen met de Nederlandse maatschappij KLM voor haar hub op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Reizigers vanuit de Verenigde Staten die daar landen, kunnen al langer overstappen op een KLM-vlucht naar Brussel. Maar voortaan kunnen ze ook met één boeking in het treinstation van de luchthaven op de Thalys stappen naar Antwerpen en Brussel. Omgekeerd kan je ook met een enkele reservatie vanuit België met de hogesnelheidstrein naar Schiphol sporen om daar op het vliegtuig richting de VS te stappen.

Eind maart 2020 schrapte KLM al één van haar dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Brussel, en verving die door een treinrit met Thalys.

Delta Air Lines vliegt momenteel niet naar Brussels Airport, maar is van plan eind oktober de verbinding met New York (luchthaven JFK) weer op te starten, zegt een woordvoerster van de maatschappij. Dat wordt ook bevestigd door Brussels Airport.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten