Heisa bij start van de Bundesliga: vier coronagevallen bij Mainz

 

 ©  BELGAIMAGE

Er woedt een golf van ongerustheid bij Bundesligaclub Mainz op vier dagen van de start van het nieuwe seizoen: Veertien personen zijn in quarantaine geplaatst nadat er vier positief getest hebben op het coronavirus. Mainz zag zich eveneens genoodzaakt om de woensdagtraining te schrappen.

Werner BourlezBron: BELGA

Mainz speelt zondag gastheer voor RB Leipzig, de nummer twee van de voorbije voetbaljaargang op het Duitse hoogste niveau. De voorbereiding voor die wedstrijd werd zwaar verstoord: afgelopen vrijdag legde aanvaller Karim Onisiwo een positieve test af, gevolgd door twee andere spelers maandag en dinsdag. Daar kwam later nog een vierde bij.

“Momenteel gaan we ervan uit dat de wedstrijd plaats zal vinden”, gaf voorzitter Stefan Hofman te kennen aan de Duitse pers. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten hebben “onmiddellijke isolatie van acht andere spelers en twee stafleden” bevolen.

“Ze raadden ons aan de training van woensdag te annuleren. Het moet blijken hoe de zaken vorderen”, ging Hofman verder. De club benadrukte dat “twee van de besmette spelers volledig gevaccineerd zijn.”

Het reglement van de Duitse bond schrijft voor dat een team enkel uitstel kan vragen als het over minder dan 16 spelers kan beschikken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten