Jan Vertonghen drie weken buiten strijd door spierblessure, kwalificatie-interlands met Rode Duivels in gevaar?

 

 ©  ISOPIX

Jan Vertonghen is volgens de Portugese krant Record zeker drie weken buiten strijd. De verdediger van Benfica heeft dinsdag in de wedstrijd tegen Spartak Moskou in de play-offs van de Champions League een spierblessure opgelopen. De kwalificatie-interlands met de Rode Duivels in september zouden zo wel eens in gevaar kunnen zijn.

Maarten Vanhoof

De Rode Duivels beginnen op 2 september - over exact drie weken - aan een drieluik van WK-kwalificatiewedstrijden. Op die dag spelen ze eerst in Estland. Vervolgens ontvangen de Belgen op 5 september Tsjechië en op 8 september wordt er in Kazan tegen Wit-Rusland gespeeld. Nadien volgt in oktober de Final Four van de Nations League in Italië, met op 7 oktober de halve finale tegen Frankrijk in Turijn. Drie dagen nadien staat de match om goud/brons op de agenda tegen Spanje of Italië. Die wedstrijden zouden niet in gevaar komen.

Vertonghen mist sowieso de cruciale heen- en terugwedstrijd in de Champions League tegen PSV. In die wedstrijden strijdt Benfica om een plek in de groepsfase van het kampioenenbal. Ook de competitiewedstrijden tegen Arouca, Gil Vicente en Tondela zal de Rode Duivel aan zich moeten laten voorbijgaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten