Ze kreeg acht miljoen dollar om te zwijgen, maar nu heeft minnares van Tiger Woods geen cent meer

Tiger Woods en Rachel Uchitel. 

Tiger Woods en Rachel Uchitel. ©  AP, Isopix

Rachel Uchitel, de voormalige minnares Tiger Woods, heeft geen cent meer. Dat vertelt de vrouw in een uitgebreid interview met de New York Times. Nochtans kreeg de vrouw in ruil voor haar stilzwijgen acht miljoen dollar van de wereldberoemde golfspeler.

jvhBron: New York Times

De inmiddels 46-jarige Uchitel kwam in 2009 in het middelpunt van de belangstelling te staan, toen bleek dat zij – net als talloze andere vrouwen – een affaire had gehad met Woods. Onder druk van haar voormalige minnaar tekende de serveerster daarop een zogeheten ‘nondisclosure agreement’ (“van meer dan 30 pagina’s lang”), waarin ze in ruil voor haar stilzwijgen over hun relatie in eerste instantie 5 miljoen dollar en de drie jaar daarna telkens nog eens een miljoen dollar (alles samen zo’n 6,8 miljoen euro) zou krijgen.

“Zijn advocaten zeiden We willen alle sms-berichtjes die je gestuurd hebt, dit is de prijs”, aldus Uchitel. “Toen kwam de onderhandelaar in mij boven. Ik ben geen idioot, ik ben geen hoer, ik ben geen prostituee. Ik was en ben een heel slim meisje, daarom heb ik die 8 miljoen dollar onderhandeld: omdat ik wist dat die zaak mijn leven overhoop zou gooien.”

Volgens Uchitel kreeg ze echter nooit het volledige bedrag, met dank aan de Amerikaanse belastingdienst en de rekening van haar dure advocaten. Bovendien moest ze de drie miljoen dollar die ze verspreid over drie jaar zou krijgen laten vallen, nadat ze deelnam aan het televisieprogramma Celebrity rehab: volgens de advocaten van Woods overtrad ze daarmee de overeenkomst. Dezer dagen zit Uchitel naar eigen zeggen zelfs helemaal aan de grond. Ze opende de afgelopen jaren twee winkels met kinderkleding, maar die zitten allebei diep in de schulden. Uchitel diende daarom het faillissement in.

LEES OOK