Cannabisplantage gevonden in villa waar eerder 770 kilogram cocaïne werd aangetroffen

Bron: BELGA

In de Vlaams-Brabantse gemeente Zaventem heeft de politie woensdag een professionele cannabisplantage ontdekt en ontmanteld. Die was opvallend genoeg ondergebracht in een villa waar iets meer dan een jaar geleden al een cocaïnelabo werd blootgelegd.

Woensdag viel de politie dan opnieuw binnen in dezelfde villa in de Van Parijslaan in Zaventem en stootte daar op een cannabisplantage.

“Er werden 959 cannabisplanten en 30,8 kilogram geoogste cannabis aangetroffen”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. “De plantage was verdeeld over vier kamers, gelegen op de zolderverdieping. Elke kweekruimte was uitgerust met een ventilatie- en aircosysteem.”

In de woning was een 23-jarige man aanwezig. Hij werd opgepakt en werd donderdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor teelt van verdovende middelen. Volgens het parket is er geen link met de drugsbende die vorig jaar werd opgerold.

Cocaïnelab

Het cocaïnelabo werd begin maart 2020 ontdekt tijdens een gerechtelijk onderzoek van het Leuvense parket naar een Albanese drugsbende. Die hield zich bezig met de productie van cocaïne op grote schaal, en tijdens 15 huiszoekingen stootte de politie op ongeveer 770 kilogram cocaïne, 600.000 euro cash geld, 1.210 liter aceton en zes vuurwapens.  

In vier woningen waren valse wanden gebouwd waarin drugs en cash geld verborgen zaten, en in Bierbeek, Zaventem en Brussel trof de politie drugslabo’s aan die gebruikt werden voor de productie van de cocaïne. De bendeleden werden enkele weken geleden nog veroordeeld tot celstraffen van drie tot negen jaar.

Aangeboden door onze partners